Obavijest obveznicima fiskalizacije – Istek poslužiteljskog certifikata - Certifikat dostupan za preuzimanje

Objavljeno: 15.ožujka 2023.

Najavljujemo obveznicima fiskalizacije da u travnju 2023. godine ističe valjanost poslužiteljskog certifikata Porezne uprave cis.porezna-uprava.hr koji se koristi u produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije.

Novi poslužiteljski certifikat će se u srijedu 05.travnja 2023. godine oko 05:00 sati implementirati na strani sustava Porezne uprave.

Obveznici javni ključ novog certifikata mogu preuzeti i prije njegove zamjene, od 15.03.2023. godine kroz FINA tražilicu certifikata (http://rdc.fina.hr/certificate-search/) ili na Internet stranici Porezne uprave ovdje.

 

Uvjeti pretraživanja su:
- Vrsta certifikata: certifikat za autentikaciju mrežnih stranica
- Certifikacijsko tijelo (CA): FINA RDC 2015 CA
- Naziv poslužitelja ili IP adresa poslužitelja: cis.porezna-uprava.hr
- Naziv poslovnog subjekta: MINISTARSTVO FINANCIJA
- ispunite CAPTCHA kriterije
I onda morate kliknuti na polje 'Traži'.

 

Preporučujemo obveznicima da se za pomoć pri preuzimanju i pohrani javnog ključa poslužiteljskog certifikata obrate proizvođaču/održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju kojeg koriste i/ili svojoj IT podršci jer u suprotnom, nakon zamjene certifikata na Centralnom poslužitelju Porezne uprave biti će im upitna fiskalizacija računa.

Prije isteka poslužiteljskog certifikata produkcijskog sustava izvršit će se obnova poslužiteljskog certifikata testnog sustava Fiskalizacije cistest.apis-it.hr dana 27.ožujka 2023. godine oko 16:30 sati gdje će se nadolazeća promjena moći testirati.


​​