Attachments
  
  
Sažetak
Tijelo
  
  
  

​Počinje nova nagradna igra "Traži račune i ulovi kune". Ministarstvo financija - Porezna uprava nastavlja borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije! Građani, pridružite nam se i ovaj put! Ne dozvolite da svakog dana pošteno odvajate dio teško zarađenog novca za sigurniju zajedničku budućnost, a da pojedini obveznici fiskalizacije taj novac zadržavaju samo za sebe.

Traži račune i ulovi kune!
 
Počinje nova nagradna igra Porezne uprave
 
 
Ministarstvo financija - Porezna uprava nastavlja borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije!
 
Građani, pridružite nam se i ovaj put!
 
Ne dozvolite da svakog dana pošteno odvajate dio teško zarađenog novca za sigurniju zajedničku budućnost, a da pojedini obveznici fiskalizacije taj novac zadržavaju samo za sebe! 
 
Zato tražite i skupljajte račune pri svakoj kupnji te zaigrajte novu nagradnu igru Porezne uprave „Traži račune i ulovi kune“! Ukupno će imati 4 kola. Trajat će od 1. kolovoza 2015. do 08. travnja 2016. godine.
 
Za sudjelovanje je potrebno skupiti 20 računa i poslati ih na adresu Hrvatska Lutrija, p.p. 493, 10001 Zagreb, uz naznaku „Za nagradnu igru Traži račune i ulovi kune!“. Svako kolo dijelit će se nagrade na potrošačkoj kartici HPB-a u vrijednosti 7.500, 10.000, 15.000, 25.000 kuna ili ljetovanje u 2016. godini.
 
Osim građana koji u suzbijanju iste sudjeluju traženjem i sakupljanjem računa, i inspektori Porezne uprave nastavljaju sa nadzorom obveznika fiskalizacije. U cijeloj Hrvatskoj, posebno na Jadranu, 7 dana u tjednu, 24 sata dnevno.
 
Od sada i uz pomoć mobilne aplikacije posebno osmišljene za potrebe nadzora. Inspektori doslovno mogu sjesti na terasu nekog kafića ili restorana te putem mobitela uživo pratiti koliko se pića ili hrane izdaje i koliko se zaista registrira u kompleksnom sustavu fiskalizacije.
 
Obzirom da danas većina građana posjeduje pametni telefon, bit će teško razlikovati gosta od inspektora. Ta bi aplikacija trebala biti još jedan od korisnih alata u sustavu nadzora fiskalizacije, koja će zaživjeti već ovog vikenda!
 
Ali to nije sve od Ministarstva financija - Porezne uprave u borbi protiv pojedinaca koji uporno ne poštuju pravila. Uz nagradnu igru „Traži račune i ulovi kune“ koja je namijenjena građanima RH, s 1. kolovozom 2015. godine počinju i dvije nagradne igre za strane državljane.
 
A gdje je račun!?
 
Obzirom da Češka Republika uskoro namjerava uvesti fiskalizaciju po hrvatskom modelu i da im Ministarstvo financija RH svojim iskustvima pomaže u tom procesu, pokreće se i nagradna igra za češke državljane pod nazivom „A gdje je račun?“. Namjera je da se češki građani koji se nalaze na odmoru u Hrvatskoj informiraju o fiskalizaciji i osvijeste o važnosti traženja i uzimanja računa.
 
Nagradna igra imat će samo jedno kolo, koje će trajati od 1. kolovoza do 7. listopada 2015. godine. Sudionici će imati priliku osvojiti ljetovanje 2016. godine u vrijednosti 15 tisuća kuna!
 
Kuverte se šalju na adresu Hrvatska Lutrija, p.p. 30, 10001 Zagreb, uz naznaku „Za nagradnu igru A, gdje je račun?“.
 
 
Molim račun!
 
Da bi i ostali stranci mogli pridonijeti suzbijanju sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije u Republici Hrvatskoj te osvojiti ljetovanje da nam se mogu vratiti, Porezna uprava i za njih pokreće nagradnu igru naziva „Molim račun!“.
 
Nagradna igra „Molim račun!“ također će imati jedno kolo u trajanju od 1. kolovoza do 9. listopada 2015. godine. Nagrada će biti ljetovanje 2016. godine u vrijednosti 15 tisuća kuna.
 
Kuverte sa računima šalju se na adresu Hrvatska Lutrija, p.p. 748, 10001 Zagreb, uz naznaku „Za nagradnu igru Molim račun!“.
 
Više informacija o nagradnim igrama potražite u pravilima na www.porezna-uprava.hr ili www.lutrija.hr.
 
Skupljajte račune, igrajte nagradne igre i prijavljujte nepravilnosti Poreznoj upravi!
 
To možete učiniti putem besplatnog telefona 0800- 1001, web servisa „Pišite nam“ http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Pisitenam.aspx ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave. Ispravnost računa može se provjeravati na posebnom web servisu http://www.provjeri-racun.hr/provjeraracuna
 
 
Građani, tražite račun! Ne samo u kafićima i restoranima, već i kod primanja raznih usluga. Primjerice prilikom popravaka vozila, čamca ili najma ležaljki na plaži. Provjeravajte svaki račun i prijavite Poreznoj upravi primijetite li nepravilnosti. Jer, novac namijenjen proračunu je i Vaš novac!
 
Bez računa, se ne računa!
 
 
31.7.2015.Yes