10.06.2019
ePorezna-JPPU - Dostava obrazaca i zahtjeva s nižom razinom vjerodajnica bez plaćanja upravnih pristojbi na zahtjeve

​Obavještavamo korisnike sustava ePorezna-JPPU da je od danas komunikacija s Poreznom upravom olakšana, bez dodatnih troškova, pristupom sustavu ePorezna – Jedinstvenom portalu Porezne uprave vjerodajnicama sigurnosne razine 3 i bez plaćanja upravnih pristojbi na zahtjeve. Porezni obveznici mogu na vrlo jednostavan način ispunjavati svoje zakonske obveze i ostvarivati svoja prava.

 
Izmjenom zakonskih propisa kroz treći krug poreznog i administrativnog rasterećenja u sklopu sustava ePorezna – Jedinstvenog portala Porezne uprave omogućena je dostava obrazaca i zahtjeva vjerodajnicom sigurnosne razine 3. Vjerodajnicama sigurnosne razine 3  smatraju se postojeći tokeni/mtokeni Internet bankarstva priznati na NIAS listi vjerodajnica.
 
Obrasce i zahtjeve s vjerodajnicom sigurnosne razine 3 mogu dostavljati porezni obveznici koji dohodak i porez na dohodak utvrđuju u paušalnom iznosu te građani.
 
Slijedom navedenog, s nižom razinom vjerodajnica, obrasce i zahtjeve mogu dostavljati:
• porezni obveznici koji obavljaju samostalnu djelatnost i porez na dohodak utvrđuju u paušalnom iznosu te mogu dostavljati PO-SD, TZ, SR, JOPPD i druge obrasce kao i podnositi zahtjeve za preknjiženja, zahtjeve za izdavanje potvrda, zahtjeve za izdavanje PK i druge zahtjeve za koje je omogućena dostava elektroničkim putem
• građani iznajmljivači stanova, soba i postelja putnicima i turistima i organizatori kampova i/ili kamp-odmorišta te smještajnih jedinica u objektima za robinzonski smještaj te mogu dostavljati PDV, PDV-S i TZ obrasce kao i podnositi navedene zahtjeve
• građani koji ostvaruju razne vrste dohotka te mogu dostavljati JOPPD i INO-DOH obrasce ili godišnju prijavu poreza na dohodak kada je to zakonom propisano (primjerice članovi posade broda u međunarodnoj plovidbi)
 

Porezna uprava poziva porezne obveznike da koriste navedene usluge ePorezne te na vrlo jednostavan način, bez dolaska u ispostave Porezne uprave i plaćanja upravnih pristojbi na zahtjeve, ispunjavanju svoje zakonske obveze i ostvaruju svoja prava.


Povratak na prethodnu stranicu