27.10.2014
Počelo 2. kolo nagradne igre "Bez računa se ne računa"
​​Vlada RH i Ministarstvo financija, Porezna uprava pokretanjem fiskalizacije odlučno su krenuli u suzbijanje sive ekonomije, utaje poreza i uvođenjem reda u promet gotovinom. Uz ostale mjere i aktivnosti od 1. kolovoza 2014. krenula je i nova sezona nagradne igre „Bez računa se ne računa!“

 

Građani zaista imaju razloga za sakupljanje i slanje računa, jer ove godine nagradni fond iznosi gotovo 500 tisuća kuna! U svakom će se kolu dijeliti po tri  nagrade u iznosima od 100, 40 i 20 tisuća kuna!

 

Prvo kolo završilo je 26. listopada, a izvlačenje dobitnika održat će se 3. studenog. Drugo kolo održat će se u razdoblju od 27. listopada 2014. do 25. siječnja 2015. godine.

 

Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je sakupiti i poslati 20 računa (s datumom izdavanja od 1. kolovoza 2014.) koje građani dobivaju pri svakom plaćanju. Sudionike pozivamo da u novoj sezoni nagradne igre šalju fiskalizirane ali i nefiskalizirane račune

 

Dakle, računi ne moraju imati sve elemente propisane zakonom, što će biti od velike pomoći inspektorima Porezne uprave u svrhu utvrđivanja nezakonitosti.   

 

Više detalja o nagradnoj igri potražite na internetskim stranicama Hrvatske lutrije https://www.lutrija.hr/cms/bezracunaseneracuna  i Ministarstva financija, Porezne uprave http://www.porezna-uprava.hr/HR_Fiskalizacija/Stranice/Nagradna-igra-Bez-racuna-se-ne-racuna.aspx . 
 
Građani, tražite račun, provjerite ga i prijavite nepravilnosti. Jer, novac namijenjen proračunu je i Vaš novac!
 
Nepravilnosti možete prijaviti putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa „Pišite nam“ http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Pisite-nam.aspx  ili u najbližu ispostavu Porezne uprave.