03.07.2013
​U Poreznoj upravi održan sastanak s predstavnicima prosvjednika tržnica

U Ministarstvu financija, Poreznoj upravi u  srijedu 3. srpnja održan je sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Porezne i Carinske uprave, predstavnici prosvjednika, Udruge hrvatskih tržnica, Tržnica Grada Zagreba i Udruge gradova.
 
Predstavnici prosvjednika obaviješteni su da će fiskalizacija biti provedena kod svih prodavača na tržnicama, osim onih koji prodaju vlastite proizvode te kako je konačan cilj fiskalizacije kontrola protoka i prometa robe u Republici Hrvatskoj, suzbijanje sive ekonomije i nelojalne konkurencije.
 
U korektnom tonu predstavnici prosvjednika iznijeli su mogući problem tehničkih nemogućnosti za provođenje fiskalizacije na otvorenim dijelovima tržnica, no predstavnici Ministarstva financija, Porezne uprave argumentirano su zaključili da takve tehničke prepreke ne postoje.
 
Iako su prodavači na tržnicama s 1. srpnjem 2013. godine prema Zakonu već trebali uvesti fiskalne blagajne, dobili su rok da to učine do kraja mjeseca srpnja. Predstavnici udruge gradova istaknuli su da će im lokalne vlasti omogućiti infrastrukturu potrebnu za prilagodbu fiskalizaciji.
 
Također je zaključeno da će za mogući problem zastupanja Obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva u prodaji na tržnici, Ministarstvo financija s nadležnim ministarstvom pokušati naći rješenje u zakonskim okvirima.