15.06.2018
Obavijest obveznicima fiskalizacije – Istek poslužiteljskog certifikata - Certifikat dostupan za preuzimanje
​Obavještavamo obveznike fiskalizacije sukladno zakonskoj regulativi EU da 07. lipnja 2018. godine ističe valjanost poslužiteljskog certifikata Porezne uprave cis.porezna-uprava.hr koji se koristi i u produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije. 
 
Novi poslužiteljski certifikat će se u četvrtak 07. lipnja 2018. godine u 5:00 sati  implementirati na strani sustava Porezne uprave, napominjemo da do 07. lipnja 2018. godine vrijedi postojeći poslužiteljski certifikat.
 
Obveznici  javni ključ novog certifikata mogu preuzeti i prije njegove zamjene, od 21. svibnja 2018. godine kroz FINA tražilicu certifikata (http://rdc.fina.hr/certificate-search/), a može se preuzeti i na web stranici Porezne uprave ovdje.
 
 Kriteriji pretrage kroz FINA tražilicu su:
 
- Vrsta certifikata: Certifikati za autentikaciju mrežnih stranica
- Certifikacijsko tijelo: FINA RDC 2015 CA
- Naziv poslužitelja ili IP adresa poslužitelja: cis.porezna-uprava.hr
- Naziv poslovnog subjekta: Ministarstvo financija*
- popuniti kriterije CAPTCHA-e za potvrdu da pretragu ne radi robot
 
Nakon toga je potrebno odabrati opciju 'Traži'.
 
Preporučamo obveznicima da se za pomoć pri preuzimanju i pohrani javnog ključa poslužiteljskog certifikata obrate proizvođaču/održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju kojeg koriste i/ili svojoj IT podršci jer u suprotnom, nakon zamjene certifikata na Centralnom poslužitelju Porezne uprave će im biti upitna fiskalizacija računa.
 
Novi produkcijski certifikat će imati dulji serijski broj, a trebat će kod implementacije pripaziti i na različit DN od postojećeg u slučaju da korisnički sustav ovisi o tom podatku certifikata.
 
Prije isteka poslužiteljskog certifikata produkcijskog sustava izvršena je obnova poslužiteljskog certifikata testnog sustava Fiskalizacije cistest.apis-it.hr  gdje se nadolazeća promjena može testirati.