01.06.2017
Fina je promijenila duljinu serijskog broja u certifikatima za fiskalizaciju
​Obavještavamo obveznike fiskalizacije da je Fina promijenila duljinu serijskog broja u klijentskim FISKAL certifikatima.
 
Dana 23. svibnja 2017. godine u 7:00 sati Fina je počela s izdavanjem certifikata za fiskalizaciju s duljim serijskim brojem, koji se s postojećih 4 povećao na 16 do 17 okteta.
 
Postojeće korisničke FISKAL certifikate obveznici fiskalizacije neće trebati mijenjati sve do pred istek njihova važenja, a novim će se obveznicima fiskalizacije izdavati FISKAL certifikati s duljim serijskim brojem. Naime, CIS (Centralni informacijski sustav) Porezne uprave će istovremeno raditi s oba tipa certifikata.
 
Vezano uz ove izvršene promjene predlažemo da se obveznici fiskalizacije obrate svojoj IT podršci za fiskalizaciju (proizvođaču/održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju) radi provjere (testiranja) postojećih korisničkih informatičkih rješenja te eventualne prilagodbe za rad s klijentskim FISKAL certifikatom s duljim serijskim brojem.
 
Kako bi se vlasnicima informatičkih rješenja/sustava olakšalo testiranje i prilagodba postojećih rješenja Fina je od 15. ožujka 2017. započela s izdavanjem Demo FISKAL certifikata s većom duljinom serijskog broja.
 
Obavijest obveznicima fiskalizacije o početku izdavanja produkcijskih certifikata za fiskalizaciju s duljim serijskim brojem objavljena je na web stranici Fine dana 19. svibnja 2017.godine.