09.11.2016
Istek potpisnog (aplikacijskog) certifikata Porezne uprave za fiskalizaciju – preuzimanje obnovljenog certifikata
​Obavještavamo vas da će dana 11. studenoga  2016. godine  u terminu između 04:00 – 5:00 sati doći do zamjene aplikacijskog Fiskalcis certifikata Porezne uprave koji se koristi u produkcijskoj okolini u sustavu fiskalizacije te će isti  biti zamijenjen novim obnovljenim certifikatom.
 
Navedeni certifikat je dostupan za preuzimanje na FINA web stranici http://www.fina.hr/Default.aspx?art=10778 (odjeljak : 'NOVI RDC 2015 CERTIFIKATI (SHA-256) – certifikati izdani od 07.12.2015.'), na web stranici Porezne uprave ovdje i pod  Fiskalizacija - Certifikati za preuzimanje - Porezna uprava.
 
Ovim certifikatom CIS Porezne uprave potpisuje XML poruku odgovora koja sadrži JIR i koja se povratno šalje naplatnom uređaju obveznika fiskalizacije. Naplatni uređaj bi trebao nakon zaprimanja ove poruke provjeriti njen elektronički potpis uporabom Fiskalcis certifikata koji je obveznik fiskalizacije preuzeo na svoj naplatni uređaj. Korištenje aplikacijskih certifikata osobito je važno radi uspostave sigurnosti i povjerenja s obje strane koje komuniciraju te se njime jedna drugoj predstavljaju.
 
Važno  je naglasiti da je novi  obnovljeni aplikacijski Fiskalcis certifikat izdan prema novom profilu certifikata kojeg je Fina započela izdavati 7. prosinca 2015. godine. 
 
Novi Fiskalcis certifikat Porezne uprave koji će se  primjenjivati od dana 11. studenog 2016. godine, za preuzimanje je  dostupan  već od 4. listopada 2016. godine.
 
Preporučamo obveznicima fiskalizacije da se obrate svojoj IT podršci ili proizvođaču programskog rješenja za fiskalizaciju za pomoć pri instalaciji certifikata.
 
Dodatna pitanja oko preuzimanja certifikata možete postaviti na e-mail adresu certifikati-fiskalizacija@fina.hr.
 
Sva pitanja oko tehničke podrške vezano za povezivanje na testnu okolinu CIS-a Porezne uprave možete uputiti na e-mail adresu: fiskalizacija.help@apis-it.hr.